Момчетата от BAM`S BARBERS – „Ще се справим!“

От днес, 21 май започна прилагането на втората фаза на облекчаване на мерките срещу разпространението на коронавирус.

И за радост на хиляди в Кипър, отвориха фризьорските и бръснарски салони.

Завчера попитах, какво ще направите първо на 21-ви май. Голяма част от нашите читатели отговориха „Ще посетя фризьора си“, „Заприличал съм на Тарзан“, „Отдавна ми беше време за боядисване“ и т.н. Двата месеца изолация се отразиха на всички ни и посещението на  фризьор бе наистина едно от първите неща, което много хора направиха днес, а други побързаха да сключат рандеву.

В близост до дома ми е един от най-добрите мъжки фризьорски салони в Ларнака, „BAM`S BARBERS“, където опашката от клиенти никога не свършва. Тази сутрин момчетата отвориха още в седем и първите им клиенти веднага седнаха на столовете.

Собственикът на салона Бамбос Шамби каза за БГ Фактор:

„Да, започнахме днес и вероятно ще работим до полунощ. Имаме редовни клиенти от години и всички чакаха с нетърпение да дойде този ден, когато мерките ще се отпуснат и ще тръгнем на нова скорост, наложена ни от условията сега. Трябваше да разместя в салона, за да имам исканата дистанция от 2 метра, да осигуря еднократни работни престилки за нас, маски и ръкавици, дезинфектанти за клиентите и оборудването ни. След всеки клиент се дезинфекцира абсолютно всичко, от стола до ножицата и гребена, сменяме маските и ръкавиците и започваме отново. Трудно е в тези жеги да се работи на 40-50⁰С без климатик или вентилатор, но това са изискванията. Отворихме и задната врата, за да става течение. Нямаме клиенти, които да чакат в салона, със записване е. Мерките не са задължителни за клиентите, но по желание, всеки от тях може да си сложи ръкавици и маска.

Смятам, че салоните трябваше да бъдат последни, в четвъртия етап от плана, но /през смях/, но никой не ми иска мнението. Въпреки всичко, ще работим докато има клиенти. По-важно е да накараме хората да се усмихнат като се погледнат в огледалото, да се харесат, да придобият самочувствие и увереност! Освен хигиенна, естетична, работата на фризьора е и социална! Животът продължава! Не се плашим от работа! Тук сме и ви очакваме, момчета!“

Заразена от оптимизма им, с усмивка пожелах „Добро начало и успех“!

Наистина, животът продължава! И ще го живеем по възможно най-добрия начин!

**

Любимата на всички ни в Ларнака търговска улица “Ерму” оживя. Магазините работят, а кафе “Алхимие” вече очаква своите клиенти на раздумка и чаша ароматно кафе.

**

Още веднъж искам да припомня за промените, които влязоха в сила от 00:01 часа на 21/05/2020г., а те са:

Отварят училищата по вече обявения ред и график;

Изпращането на SMS-си за излизане от дома се премахва;

Отпада полицейския час от 22:00 до 6:00;

Срещите са разрешени в домовете до десет души и вече можете да посрещнете децата или приятелите си;

Свободно движение, в паркове (без детски площадки), площади, край морето и т.н., като груповите събирания не бива да надвишават 10 души;

Отварят фризьорите, бръснарите, козметичните салони, салоните за масажи и салоните за татуировки;

Кетъринг услугите на открито, кафетериите и ресторантите отварят и е изяснено, че пушенето е разрешено и на открито. Компаниите на една маса не трябва да надвишават 10 човека.

От събота 23/5:

Откриват се всички плажове и съоръжения, можете да наемете чадър, шезлонг и да се радвате на слънцето;

Позволени са църковни и други форми на религиозно поклонение, при стриктно спазване на мерките. Същите мерки ще се прилагат и за сватби, кръщенета и погребения;

Пунктовете за залагания отново се отварят;

От понеделник, 1  юни:

Отварят библиотеките, музеите, археологическите обекти, пристанищата (слизането на пътници от круизните кораби не е позволено).

И всички тези дейности, при стриктно спазване на мерките за безопасност.

Ева Иванова

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*