Министърът на здравеопазването се среща с лекари от чужбина

Здравният министър Джордж Пампоридис посети група гостуващи лекари-специалисти от болница Шринерс за деца в Спрингфийлд, Масачузетс, които посещават Кипър ежегодно да преглеждат деца с тежки ортопедични заболявания.

По време на престоя си, лекарите ще прегледат безплатно около 500 деца в многопрофилната болница в Никозия. Прегледите ще продължат до четвъртък. Групата от лекари, начело с д-р Дейвид Дрварик посещава острова веднъж годишно, като част от споразумение, подписано през 1995 г. между тяхната болница и фондацията Джордж и Телма Параскевадис. Общо 8000 деца са се възползвали от това сътрудничество.

Телеконференции на фондацията с помощта на местен лекар са на разположение за всички деца, които нямат възможност да бъдат прегледани от гостуващите лекари или се нуждаят от следоперативен преглед.
Към днешна дата, около 900 деца са били прегледани чрез телеконферентните съоръжения, а голям брой деца пътуват до Спрингфийлд за операции. Разходите за операциите и лечението се поемат от болница Шринерс.
Фондацията Джордж и Телма Параскевадис, започва своето сътрудничество със болница Шринерс за деца в Спрингфийлд, Масачузетс през 1985г. и оттогава деца от Кипър се възползват от успешни операции, направени от специалистите там. Направени са много успешни операции на гръбнака и крайниците.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*