Лимасол ще е домакин на Фестивала на виното

Лимасол е готов да бъде домакин на 54-тия Фестивал на виното, който ще се проведе от 27 август до 6 септември т.г..

Кметът Андреас Христу отправи покана към всички жители и туристи да посетят Лимасол и да се насладят на фестивала. Той похвали усилията, положени от кипърските лозарите с цел насърчаване на местните винопроизводители.

По време на пресконференцията, Христу заяви, че Фестивала на виното е най-известното събитие за града и привлича хиляди посетители. Големи основни производители на вино, както и регионални такива ще участват във фестивала, който предлага на посетителите голямо разнообразие от вина. Ще има и щандове с традиционни храни, деликатеси и сувенири. Фестивала, ще се проведе в Общинската градина, ще включва десетки други събития като концерти, театрални представления и други.
Със съдействието на Туристическата организация на Кипър ще има безплатен превоз с автобуси от Никозия, Ларнака, Пафос и Агия Напа.
Входът на Фестивала ще е 6 евро за възрастни, 5 евро за юноши между 13-18 години, а децата под 12 години плащат 3 евро.
Притежателите на билети за възрастни имат право на безплатна бутилка вино. Влизането на многодетни семейства ще бъде безплатно за един ден, ако те представят документ от Общокипърската федерация на многодетните семейства (CNA).

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*