Лимасол е на осмо място сред 56 града за употреба на метамфетамин

Лимасол е класиран на осмо място от 56 европейски града за употреба на метамфетамини, според изследване на пробите от отточните води, взети от Европейския център за наркотиците и наркотичните зависимости.

През март 2017 г. канализационната вода в съответните градове беше тествана за кокаин, амфетамин, метамфетамин и екстази, но не и за канабис.

Чрез вземане на проби учените могат да преценят количеството на употребяваните от дадена общност наркотици чрез измерване нивата на наркотиците, отделяни в урината. Основните констатации през 2017 г. разкриват картина на различни географски и времеви модели на употреба на наркотици в европейските градове. Резултатите показват, че употребата на кокаин е най-висока в западните и южните европейски градове, по-специално в градовете в Белгия, Холандия, Испания и Обединеното кралство. Анализът на отпадъчните води показва, че употребата на кокаин е много ниска до незначителна в по-голямата част от източноевропейските градове.

Амфетамини, открити в отпадъчните води, варират значително, като най-високите нива се отчитат в градовете в северната и източната част на Европа. Нивата на амфетамини са най-ниски нива в градовете в южната част на Европа. Лимасол е на осмо място, когато става дума за употреба на метамфетамини. Най-високите нива на екстази са открити в отпадъчните води в градове в Белгия, Германия и Холандия.

Друго заключение от направеното изследване е, че употребата на четирите вида наркотици е регистрирано в градовете, в които има университети и нощен живот и в тях живеят много млади хора на възраст между 18 и 25 години.

Много тревожното заключение е, че 13-те градове с данни за 2011 г. до 2017 г. отчитат нарастваща употреба на наркотици.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*