Леден понеделник в Кипър

Студената въздушна вълна, която засегна острова ни, продължава да ни изненадва  не/приятно с ниски температури, сняг, слънце и проливни студени дъждове. Някои от сънародниците ни казват „също като в България”, а други с нетърпение вече мечтаят за горещото лято.

1469900_10202486606197638_1034618436_nДнес ще има редуване на облачност и слънце, слаб дъжд, лапавица и сняг в различните надморски височини. Но със сигурност ще бъде студено, независимо от зимното слънце.

По крайбрежието температурите ще бъдат около 7 градуса, а във високите планински области  -3 градуса по Целзий. Слаби до умерени ветрове, които в следобедните часове ще утихнат.

Вечерта във вътрешността на страната температурите ще паднат до нула градуса, по крайбрежието до 2 градуса, а в планините до минус 9.

Във вторник сутрин отново ще посрещнем с благодарност слънцето, но за кратко, ниската облачност ще ни докара лек снеговалеж и дъжд в равнинните райони.

Очаквайте леко затопляне чак в четвъртък. До тогава разчитайте на топли дрешки и обувки, горещи напитки и приятна компания около трапезата.

Ако живеете в ниското, но сте решили да се порадвате на снега, той е съвсем на близо. В планината има сняг в изобилие, но бъдете внимателни. В събота планинските служби на Тродос спасиха от измръзване 12 туристи, заседнали с микробуса между преспите в отдалечен район на планината.

chionopolemos_kypros660

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*