Ларнака: Концерт, посветен на жените, станали жертва на насилие, търговия и сексуална експлоатация

Тази вечер на Макензи в Ларнака в re.buke бар ще се състои концерт под надслов „Работим заедно, за да спрем трафика на жени”

В програмата участват известния български китарист Адриан Славчев, Шеки и Стрингс, Ванилла Сол, специалните гости Харис Какулли и Аноки Фон Аркс, които ще представят различни стилове музика и изпълнения на живо.

Много танци и веселие на брега на морето ще съберат симпатизанти на идеята „Работим заедно, за да спрем трафика на жени”, подкрепена от Община Ларнака, МТВ, Полиция Кипър и организацията FDI в Кипър.

DSCF7196Сънародникът ни Адриан Славчев ни увери, че събитието ще бъде незабравимо като емоция, а каузата прекрасна. В момент, в който хиляди жени страдат от насилие, принудени да проституират и стават без тяхно знание и желание, жертви на организираната  престъпност.

Още повече, че Кипър поведе битка с трафикантите, водещи жени от различни страни уж на работа, а като пристигнат ги принуждават към проституция. В момента вървят обсъждания, призовавайки на трафикантите на жени да се гледа по-сериозно и да се прилагат по-строги мерки и наказания – конфискуване на имуществото, затвор, глоби и криминализиране на деянието.

Жертви на подобен „бизнес” и сексуална експлоатация пребивават в Кипър, докарани от различни страни от Източна Европа, Югоизточна Азия и Западна Африка, като някои от тях са били продадени в робство на свои сънародници или фамилии, незащитени от закона и отвъргнати от обществото, те попадат в особена категория „жени без никакви права”.

Барът се намира на входа на крайбрежието на Макензи, първото заведение.

Идвайки на този концерт, който се прави абсолютно безплатно, вие подкрепяте инициативата и се обявявате против това безумие в 21 век. Очакваме ви!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*