Корупцията и “Код за мълчание” в полицията

Мълчанието е най-голямата пречка в борбата с корупцията, каза Кипрос Михаелидис

„Код за мълчание“ сред полицията е един от най-големите препъни камъни в борбата с корупцията, заяви в сряда новият заместник-началник на полицията Кипрос Михаелидис.

Той бе интервюиран от Кипърската агенция за новини (CNA) по редица въпроси, сред които борбата с корупцията в полицията, отвличането на четиригодишната Мари-Елени Гримсруд, футболното насилие, играта Blue Whale Challenge, тероризма и недостига на персонал в полицейските служби.

„Между полицаите изглежда съществува „код на мълчание“ и въпреки, че някои от тях са наясно с корупционни случаи, не желаят да говорят за тях. Това се дължи на страх, че ще бъдат подложени на отмъщение за докладване и разследване на престъпна дейност от колеги офицери“  каза Михаелидис.

Съществува възможност за създаване на специален отдел в полицията, който да се занимава единствено със случаи на корупция и да оказва помощ в борбата с корупцията.

Попитан за напредъка, извършен от полицията във връзка с разследването на отвличането на Мари-Елени на 27 април, той заяви, че разследването върви добре. Кипрос Михаелидис коментира и проблема с липсата на персонал в полицейските служби, тъй като има над 600 свободни длъжности. Изпитите ще се проведат на 10 юни, за да запълнят 250 свободни работни места, от които 40 са за пожарникари.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*