Контрабандо, треперѝ! Боко те гази

Интересно ли ви е да надничате под чуждите юргани? Какво, какво казвате? Аха, чувствате се неудобно. Добре де, това че ви е леко неуютно, е ясно. Въпросът обаче беше дали ви е интересно. Както и да е, да зарежем засега гледките под чаршафите и да видим нещо друго.

ZARTOVНапример: Какво пък толкова работят нашите първенци, властимеющите ни женски и мъжки екземпляри? От понеделник до петък тия трудохолици се бъхтят неуморно за благото на майка България. Трудят се ударниците, бачкат, ама ние нали хал хабер си нямаме какво и как точно го бачкат, та затова сме си създали превратното усещане, че управленците ни предимно мързелуват, когато не ни грабят. Но дали е така? Знае ли някой каква е седмичната им програма, какво е разписанието им? Порових, потърсих и попаднах на любопитното инфо, че всяка сряда при премиера Боко-Боко се събират шефовете на НАП, Митниците, Прокуратурата, ДАНС, МВР и Министерството на финансите. Струпват се на аперативка да обсъждат контрабандата… Леле, това си заслужава да се гледа директно по Националната телевизия! Представяте ли си?

Каква компания за чудо и приказ! Сладкиши. Главният инквизитор Цацаров, дето все няма доказателства за корупция по високите етажи на властта. Между другото, той тоя номер с нямането го научи от предходника си – Борката Велчев. Борето успя 7 години да се прави на умен и да се усмихва красиво. Плътно до Сотирчо се е наместил Главният бирник Атанасов – майсторът на специалните проверки. И тук приемствеността бие на очи, та чак плющи. Неговият предшественик Краси Стефанов се прочу с ювелирната си ревизия на физкултурника – екс вътрешен министър и актуален престъпник с присъди на две инстанции Цветан Цветанов, който е известен и със секретното си име „слушалката” или пък с инициалите Цв.Цв. Краси Стефанов издаде сертификат за девственост на криминално проявеното лице Цв.Цв., като любезно отказа да ни каже имената на 4-те фирми, които са плащали хонорари на шефа на МВР-то. Ами ако плащачите „случайно” са спечелили обществени поръчки? Тайна било. Тайна, която мирише на затвор.

По същия самоотвержен начин и новият шеф на НАП би направил ревизия не на кого да е, ами лично на повелителя на магнолиите, господаря на анцузите – негово смешилище Боко-Боко. По-известен като обещавачът на справедливост или накратко – Наглий. Информацията за величайшата ревизия изобщо нямаше да достигне до простосмъртните ни уши, ако Наглий сам не се беше похвалил какъв юначага е баш ревизорът Атанасов. Бил го проверявал адски обстойно и подробно. Бурми, гайки, пирони, винтчета… всичко му бил изровил. Страшно се постарал и накрая успял – и Боко е девствен, досущ като Цв.Цв.

ndДо тия двамата хубавци – Цацаров и Атанасов, се е настанил и Ало Ваньо Танов– топ митничарят, шеф на бариераджиите – милионери. Като ги гледате трите бухалки и си мислите, че са предостатъчни, но закъде сме без родната полиция? Естествено другарката министър Румяна Бъчварова не присъства на спявката. Социоложката и без това е сложена само за парламá по пόчина на даскалицата, която се прави на Софийска кметица. Вместо нея, дейно участие в обсъждането на контрабандата взима Цв.Цв., само че го прави дистанционно и по свой оригинален начин – подслушвайки всички останали участници в заверата.

Всяка сряда на килимчето при Боко е и финансовият корифей Горанов, който пък е известен главно с това, че е любим ученик на постната пица Симеон Дянков. И тук ясно се вижда как ученикът е задминал учителя си. Докато Монката само стягаше коланите на народа до пречупване на гръбначния стълб, Горановчето реши, че балъците спокойно могат да се натоварят и с нови 16 милиарда лева външен дълг. С този свой ход финансовият гений автоматично се превърна в любимец на колегите си от ДОПГ (държавна организирана престъпна група) – милиардите ще стигнат за всички партии, които лакомо са заседнали около държавната трапеза. И в същото време магьосникът успя да постигне недостижимото – да одере кожите на няколко бъдещи поколения овце. Разбира се това не би било възможно без пасивното участие на родителите на неродения добитък. Никой не се възпротиви, нито изблея, нито измуча. Нищо. Робското примирение хвърли в истинско съжаление паразитите. Рязко се натъжиха, че не са усвоили направо 100 милиарда. Ама така е то, пустите скромност и жалостивост понякога пречат да се взимат най-доходоносните управленчески решения.

boiko2TEXTНе сте забравили, че в седянката участва и шефа на ДАНС, нали? Не, не е Делян Пеевски. Всъщност е без значение как се казва началникът на Държавната агенция национална сигурност, защото държава няма, или защото няма такава държава – както ви харесва повече. Сигурност обаче има. Агенцията се грижи за стабилността на ДОПГ и нейните членове. Цялата събрана информация се предоставя на Главните разбойници, за да могат те да удържат кокала в лапите си, да се пазят от конкуренти и най-вече да поддържат скотската безропотност и наведеност в донорите, които за благозвучие се наричат граждани, избиратели, народ…

И така, тази великолепна седморка се събира всяка сряда, за да обсъжда контрабандата, тоест приходите – чистата печалба от необложените с такси, данъци, мита, акцизи и прочие ненужни подробности горива, цигари, наркотици, алкохол, храни, дрехи, техника. Абсолютно всичко, за което се сетите. Темата е важна, говорим за стотици милиони и милиарди, които се стичат в алчните бездънни джобове на олигарси, политици, магистрати, висши държавни чиновници и паплачта, която ги обслужва. Контрабандата е жизненоважна за Шайката на Борисовци, Станишевци, Костовци, Догановци, Първановци… и техните кучета пазачи – богопомазаните Главен Прокурор, Главен съдия, Главен бирник, Главен полицай, Главен бариераджия, Главен касиер и прочие все Главни отрепки.

Ох. Страшно ме изнервиха тия бацили. Я да се върнем там, откъдето започнахме – при надничането под чуждите юргани. Интересно ли е? Знам, знам, неудобно ви е, изчервявате се. Само че и чаршафите, и юрганът, и леглото са си наши и ние всички заедно ги мачкаме.

Та, интересно ли е?

Ивайло Зартов, 05 юни 2015 г.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*