КОНКУРСЪТ “ТЪПАН БИЕ, ХОРО СЕ ВИЕ” ОЧАКВА РИСУНКИ ДО МАЙ 2018

За осми пореден път Община Монтана обявява международния конкурс за детска рисунка „Тъпан бие, хоро се вие”. В него могат да участват ученици от начален и прогимназиален етап. Участниците ще се съревновават в две възрастови групи – между 7 и 11 години и 12 и 15 години. Децата трябва да творят по тема “Музиката и танците на моя народ”. Предвид факта, че конкурсът е съпътстваща изява на Международните празници на духовите оркестри “Дико Илиев”, организаторите ще адмирират детски творби фокусирани върху тази тема.

Крайният срок за изпращане на творбите е 1 май 2018 г. Те трябва да бъдат адресирани до: Община Монтана: ул. “Извора” 1, 3400 Монтана. Предвидени са и награди – статуетка на фестивала, плакет от конкурса и грамота. Победителите ще бъдат гости на Община Монтана по време на Дикоилиевите празници догодина като Община Монтана ще поеме разходите им по престоя в града домакин от 8 до 10 юни 2018 г.

Международният конкурс за детска рисунка „Тъпан бие, хоро се вие” стартира като регионален през 2000 г. Постепенно обхватът му се разшири и от 2006 г. той е международен. До момента в него са участвали близо 11 000 деца от около 90 населени места в България и 40 държави на 4 континента (сред тях Италия, Индия, Кувейт, Молдова, Русия, САЩ, Хонконг, Казахстан, Норвегия, Холандия, Шри Ланка, Индонезия, Иран, Испания, Китай, Латвия, Русия, Полша, Португалия, Сърбия, Турция, Украйна, Филипините, Чехия и др.)
Регламентът на Международния конкурс за детска рисунка „Тъпан бие, хоро се вие” е утвърден с Решение № 1330/30.06.2015 год. на Общински съвет – Монтана.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*