Кметът на Паралимни с призив за осъвременяване на плажовете

Кметът Паралимни, Теодорос Пирилис предложи в четвъртък да се подобрят услугите на плажовете чрез насочването на някои участъци към частния сектор като се предлагат луксозни услуги на съответно по-високи цени. В момента всички плажове в Кипър са държавни и отговарят на едни и същи условия.

Говорейки по време на среща с КОТ, той каза, че иска общините да могат да предлагат по-добри услуги, като например дървени шезлонги и хамаци.

На срещата бяха обсъдени проблеми, свързани с плажовете, присъстваха интериорни служители на министерства, местните власти, областните туристически организации, плажни комисии, и асоциацията на спасителите.

Според кмета, фирмите, работещи с този вид услуги трябва да бъдат избрани чрез тръжна процедура, допълвайки, че това се случва в много страни, вкл. и Гърция.

Пириллис подчерта, че услугите, които се предлагат, трябва да бъдат еднакви, настоявайки, че в момента не се работи еднакво навсякъде. Даде пример с наличието на барове и заведения на самия плаж в някои места, но не и в други, защото е забранено от закона.

Според него е време да се изоставят остарелите закони, които забраняват строителството на кръчми и кафенета по плажовете, ако Кипър иска да има същия брой туристи като тази година за в бъдеще.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*