Кметство Агия Напа повежда битка със съмнителни търговци

В опит да се отърве от съмнителни хора, които щъкат насам-натам и се опитват да продадат кутия ягоди, малка иконка, химикалка или да изпросят някое евро, в популярния курорт на Агия Напа ще наемат персонал, чиято единствена работа е да докладват на властите за хора, които тормозят туристите с разни улични оферти.

“Общината ще покаже нулева толерантност към спекулативна препродажба. Ние няма да толерираме никого, който тормози туристите ни, които идват в нашия район на почивка”, заяви кметът Янис Карусос.

82ff54ba0215Кметът каза, че са заделили бюджет, за да наемат служители, които ще се занимават с тези въпроси през деня и нощта.

“Те ще патрулират по улиците на Агия Напа пеш, с велосипеди, мотопеди, както и с коли, и ще докладва на полицията” каза кметът.

Глобата за спекулативна препродажба е € 180.

Карусос заяви, че съмнителни хора вече има на всеки ъгъл не само в Агия Напа, но и на целия остров, които тормозят туристи и местното население. Кметът призова собствениците на ресторанти, барове и други заведения да оказват съдействие на властите.

b41249fddf12aed17f158c9f5d62448f“Очакваме сътрудничество. Призоваваме собствениците на хотели, ресторанти, апартаменти и други, които са изправени пред този проблем, да се свържат с нас, за да можем да реагираме веднага.

Кметът призова хората, които искат да се присъединят към усилията като доброволци, да се свържат с общината.

Похвална е инициативата на кмета на общината. Дали не е време и другите градове да помислят по въпроса, защото на всяка крачка се натъкваме не само на просяци, но и на амбулантни търговци, които настойчиво предлагат стоката си на улицата, офисите, магазините, по домовете ни.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*