Кипър: Ще затегне ли правителството мерките от 14 декември

Всички се питаме дали ще отпуснат мерките в Кипър във втората половина на декември.

Идват празници и много от нас се опитват да планират (доколкото може да се планира нещо сега), посрещането им сред близки и приятели.

Днес президентът Никос Анастасиадис ще се срещне с министрите на здравеопазването, труда, финансите и образованието, за да преоценят ситуацията на фона на големия брой положителни случаи. Предполагаше се, че последните мерки ще ограничат появата на нови случаи, но всеки ден статистиката показва повече положителни на Ковид-19.

Министърът на здравеопазването Константинос Йоану ще представи на президента най-новите епидемиологични данни, въз основа на които ще бъде взето решение относно мерките, които ще се прилагат от 14 декември. А те могат да включват Коледа и Нова година.

Така че, не бързайте да планирате. Вероятността да посрещате Коледа и Нова година сами у дома не е изключена.

Министърът на здравеопазването вече предупреди, че мерките или ще останат същите, или ще бъдат засилени.

Сега съществуващите протоколи са валидни до 13 декември, като се очаква окончателните решения да бъдат обявени в края на седмицата.

Окончателното решение е на Министерския съвет, който се очаква да заседава в петък.

В същия момент десетки сънародници се оплакват, че са глобени за неносене или неправилно носене на защитни маски на открито. Вчера в офиса дойдоха баща и син, безработни, с по един розов лист в ръка, питайки как могат да обжалват наложените им глоби за неправилно носене на защитни маски. И ако не платят глобите, защото нямат пари, какво ще последва.

Честно, не можах да им отговоря. До момента, всички, които направиха писмено възражение срещу наложените им глоби, не получиха отговор.

Затова, по-добре си носете правилно маските на открито.

А в края на седмицата, след обявяването на новите мерки, ще знаем как ще изпратим старата и посрещнем Новата година.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*