Кипър: Шофирайте внимателно, код „Жълто“

В сряда срещу четвъртък-най-студената вечер на острова

Метеоролозите в Кипър отново обявиха код „Жълто“, който е валиден до 22 часа във вторник/днес.

Циклонът донесе силни и проливни дъждове и гръмотевични бури. Ураганният вятър, който достигна до 20 m/s причини много щети в района на Пафос и Лимасол.

В планините ще има снеговалеж. Температурата на въздуха в Никозия е 15 градуса, в Лимасол 16, в Ларнака и Пафос 17, в Агия Напа 15, в Троодос 5С.

Вечерта температурите ще паднат до 7 градуса във вътрешността на острова, до 10 на брега, до 1 градус в планината.

Утре ще е облачно, очаква се дъжд. Вятърът отново ще бъде много силен, 15-20 m / s. Температурата ще се повиши до 15 градуса във вътрешността и по крайбрежието, до 4 градуса в планината.

Същото време ще продължи и в сряда. Както вече беше съобщено, нощта в сряда до четвъртък обещава да бъде най-студена тази зима – -7 градуса се очакват в планините, 2 градуса в Никозия, 5 градуса в Пафос и Агия Напа, 3 градуса в Ларнака, 1С в Лимасол.

От четвъртък циклонът ще започне да се оттегля, времето ще се подобри значително.

Лошото време отново създава проблеми по пътищата. На магистралата Никозия – Ларнака, в близост до село Лимбия има малко свлачище, което усложни движението по магистралата.

Скални свлачища  са регистрирани и в районите Платрес-Троодос, Агрос-Карвунас, Парамиф-Герас, Лазаняс-Махерас, Цада-Строумби.

Полицията призовава собствениците на автомобили да шофират с повишено внимание и да пазят дистанция.

снимка ANT1

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*