Кипър: Трима задържани за предаване на кабелна телевизия незаконно

Има ли българска следа?

В сътрудничество с Европол, кипърската полиция задържа трима души във връзка с незаконното предаване на кабелна телевизия и незаконното притежание на сървъри, които предават телевизионен сигнал.

Това е част от операция в координация с Европол, която се проведе и в други три държави-членки на ЕС. Задържани са двама души от Лимасол и един от Ларнака на възраст 43, 44 и 53 години. Държавният телевизионен оператор CyBC заяви, че цялата полицейска операция е резултат от разследване, започнало през февруари миналата година. Разследването се забавило, защото сървърът, използван в България, има предпазен софтуер, който показва, че идва от Холандия.

Извършителите твърдят, че са създали значителна техническа мрежа от сървъри, които излъчват повече от 1000 кабелни канала на повече от половин милион абонати в Европа. Каналите включват Nova, Sky Cinema, Sky Sports и много други.

Използвали са приемници за получаване на онлайн стрийминг услуги с интернет връзка вместо обикновени антени или оптични кабели. Те незаконно предават платена услуга на кабелна телевизия и я продават за своя собствена печалба.

Това е незаконно съгласно закона и се счита за престъпление в областта на интелектуалната собственост в Европа. В много случаи доставчик или потребител може да използва виртуални частни мрежи или VPN, за да прикрие местонахождението си.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*