Кипър: Сваляме маските на открито

Министерството на здравеопазването обяви в четвъртък – 7/04/22, редица промени в ограниченията на Covid-19, влизащи в сила от 11 април.

Сваляме маските на открито от 11 април.

SafePass вече няма да се изисква в повечето работни места.

По отношение на пътуващите за Кипър, Cyprus Flight Pass ще бъде премахнат от 18 април. Неваксинираните пътници ще трябва да представят само доказателство за отрицателен 24-часов бърз тест или 72-часов PCR тест.

В изявленията си министърът на здравеопазването Михалис Хаджипантелас каза, че: „Днешното съобщение за облекчаване на мерките не трябва да се тълкува погрешно, Covid-19 все още е тук… Експертите настояват, че Covid-19 не е обикновена настинка.“

Категоризациите на държавите също ще бъдат премахнати от 18 април.

Децата под 12 години ще бъдат освободени от проверки за Covid-19.

Министерството на транспорта по-късно ще изложи подробно изискванията за пътниците, които са опростени до няколко основни разпоредби.

Пътуващите се считат за ваксинирани, ако имат една от следните ваксини Covid-19: Johnson&Johnson/Janssen, AstraZeneca, (Vaxzervia, Covishield, SKBio), Pfizer/BioNTech, Moderna, Sputnik V (Gam-Covid-Vac), Sinopharm- (BBIBPCOVID 19), CovaVax, Sinovac (CoronaVac), Covaxin, Sputnik Light (само като бустер доза) и Novavax Nuvaxovid Covid-19.

Възрастните нямат срок на годност за бустерните си дози, докато първоначалните схеми на ваксинация – например първоначалните две дози или една доза за реципиентите на Johnson – са валидни за девет месеца от датата на последната им доза.

Пътуващите под 18-годишна възраст, които са ваксинирани, нямат краен срок, при условие че са завършили първоначалния си режим на ваксинация.

Пътуващите, които са получили J&J ваксини, трябва да изчакат две седмици, докато всички останали получатели на ваксина могат да пътуват веднага след ваксинацията си.

Сертификатите за възстановяване се приемат, при условие че са издадени от държавните органи на съответната страна и не са изминали повече от 180 дни от датата на първия положителен тест за Covid-19, приет в печатна или цифрова форма.

Очаквайте още информация относно облекченията.

Идва лято, слънце, море! Животът е прекрасен! Радвайте му се!

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*