Кипър: Ранно изплащане на годишните отпуски

Днес Министерството на труда и социалното осигуряване обяви, че тази година отпуските за 2019-та ще бъдат преведени по банков път още на 11 юни.

Напомнят, че бенефициентите, на които през 2019г. отпускът е бил изплатен с банков превод, не трябва да кандидатстват отново, тъй като плащанията на годишен отпуск ще бъдат направени по подадената от миналата година банкова сметка.

Заявления за изплащане на годишен отпуск ще пуснат в социалноосигурителните служби от 6/12/20г. само:

  • на които им предстои плащане на годишен отпуск за първи път;
  • плащането на годишен отпуск е било направено с чек;
  • които са получили писмо за отхвърляне през последната година.

Приканват имащите право на годишен отпуск да проверят своите банкови сметки (IBAN), че са активни. Да направят проверка дали на 11/06/20 е направен преводът и ако не е, да се свържат с офисите на социално осигуряване за изясняване на случая.

*

Изплащане на специална помощ за безработица за 2-рия период на изпълнение на специалните обезщетения

На 22 май 2020г. бе изплатена специалната помощ за безработица за цялостно или частично спиране на фирмите за втория период от плана от 13 март до 12 април 2020г.

През следващите няколко дни работници и служители, които не са декларирали банкови сметки или чиито данни не са потвърдени от съответните банкови институции, или банковите им сметки са закрити, ще получат обезщетенията си с чек.

Източник: PIO

 

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*