Кипър: От полунощ, задължително с маски в закрити помещения

Задължителното носене на маски се завръща!

Хората ще трябва да носят маски в закрити помещения, а тези, които не го направят, ще бъдат глобени с 300 евро, съобщи министърът на здравеопазването Константинос Йоаноу, след днешната среща на щаба за борба с коронавируса, с президента Н.Анастасиадис.

В срещата участваха здравния министър и министрите на вътрешните работи, транспорта, правосъдието, финансите и заместник-министърът по туризма.

Задължителното използване на маски в закрити помещения ще бъде в сила от петък полунощ.

Налагат се ограничения по отношение на събиранията в Лимасол.

Проверките на различни обекти в последните дни показаха неспазване на регламентите за предотвратяване на разпространението на коронавирус и бяха наложени десетки глоби. Затова сега се дават нови и строги указания на компетентните органи за следване на спазването им.

Отмяната на много ограничения доведе до това, че мнозина игнорираха мерките за лична защита и социално дистанциране, а хората, които трябваше да се самоизолират, не го направиха.

В последните дни в Кипър цифрата на новите случаи подминава десет на ден, което налага строг контрол и спазването на предписанията на здравното министерство и щаба.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*