Кипър отбеляза Денят на Европа

На 9 май в парк Акрополис в Никозия за поредна година с народни чествания бе отбелязан Денят на Европа, в който участваха 13 страни, членки на ЕС.

България бе представена от Българското посолство в Кипър и фирма Рефан, вносителка на българска козметика в Кипър.

Хиляди хора се стекоха в прекрасния майски ден в парка и се потопиха в атмосферата на многонационална обединена Европа.

Посланикът на България в Кипър, г-н Христо Георгиев заяви пред репортер на „Българският Вестник“ в Кипър:

„Денят 9 май е ден на европейското единство, хубав празник, на който сме се събрали представители на различни страни-членки на ЕС, за да го отбележим достойно. Ден на обмяна на информация, нови запознанства, представяне на всяка страна с нейните забележителности, култура, вкусове, традиции…

Радваме се, че много българи и кипърци посетиха нашия щанд.

Искам да отбележа, че наближава един прекрасен български празник, 24 май, денят на славянската писменост, българската просвета и култура и посолството, заедно със Съюза на българите в Кипър организира поредица от прояви. Една от тях е голям концерт в театър „Сатирико“ в Никозия, следва концерт на нашата органистка Нева Кръстева в Англиканската църква в Никозия, ще покажем една изложба, посветена на буквите в Университета на Кипър, която ще открием с ректора на Университета проф. Христофидис, част от която сме изложили тук днес, ще покажем и един български филм. Т.е., стараем се, посолството в тясно сътрудничество с българите, които живеят в Кипър да представим българската култура и българския дух пред кипърската общественост и институции.

Пожелавам честити майски празници на всички сънародници в Кипър.“

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*