Кипър: Обмисля ли се ново блокиране на бизнеса


Вчера профсъюзът на малките търговци, ПОВЕК, заяви, че втора фаза на ограничителни мерки и ново блокиране биха имали катастрофални последици за малкия бизнес. Те призоваха правителството да избягва стъпки, които ще принудят бизнеса да затвори отново.

„Ситуацията вече е ужасна за магазините, друга пълна блокировка би била катастрофа, особено за бизнеса в района на Агия Напа или Протарас, които са силно засегнати от липсата на туризъм тази година“, се казва в изявлението им.

ПОВЕК твърди, че правителството е успяло да подпомогне финансово отделни служители, но не е успяло да подкрепи магазини и предприятия.

„Вместо да обмисля второ затваряне, държавата трябва да помага на малкия бизнес с несъстоятелността им, като им отпуска средства, така че собствениците на магазини да могат да плащат наемите си и да оцелеят през цялата пандемия.“

В изявлението си Povek настоява и за премахването на задължителния налог от 350 евро, наложен на всички компании от 2012 г., като твърди, че „несправедливо е да облагаме малък магазин и търговски център с една и съща такса“.

Източник Cyprus mail

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*