Кипър: На 13 февруари митинг срещу карантинните мерки в Никозия

Обезлюдена Никозия

На 13 февруари организации с нестопанска цел ще проведат митинг срещу корупцията и държавния авторитаризъм. Събитието ще се проведе в Никозия, въпреки забраната през ноември за демонстрации по време на пандемията.

Тричасовата демонстрация ще започне в 16:00 от парк Колокаси. Протестът е насочен срещу ограничителни мерки по време на пандемията и срещу корупцията в рамките на инвестиционната програма. Гражданите са разочароване от настоящата ситуация в страната и ще обявят техните искания за инвестиции в здравеопазването и образованието, както и защита на уязвимите групи от населението.

Само преди дни 13440 домакинства останаха на тъмно и студено, тъй като АИК спря подаването на електроенергия към длъжниците.

Списъкът с искания включва също така предоставянето на незабавна подкрепа на работници и безработни, местни жители, мигранти и бежанци, засегнати от пандемията. Организаторите настояват да бъде премахната забраната за митинги и демонстрации. „Ще се противопоставим на ограбването на обществено богатство, на авторитаризма и капиталистическото варварство. Ще проправим пътя дори там, където го  няма“, заключават авторите на изявлението.

Организаторите настояват всички участници да носят маски и да поддържат социална дистанция.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*