Кипър: Най-много смъртни случай на пътя през юли

Юли е най-лошият месец тази година по отношение на смъртните случаи по пътищата с девет загинали в девет отделни инциденти, съобщиха от Пътна полиция.

катастрофаТридесет души са били убити при пътнотранспортни произшествия от началото на годината съобщи президента на Пан-Европейския младежки форум за пътна безопасност, г-н Ставру.
От тях осем души, или 26 на сто са на възраст под 25, а девет са били над 60-годишна възраст. Девет от смъртните случаи са мотоциклетисти и с пешеходци осем.
“Управление под въздействието на алкохол, с превишена скорост и общото неспазване на правилника за движение са основните причини за пътнотранспортни сблъсъци”, заявиха от полицията.
Ставру призова за по-бързото правосъдие при шофиране в нетрезво състояние.
Много от шофьорите заловени в нетрезво състояние биват освободени след санкции, които според него трябва да бъдат по-строги.

“Санкциите трябва да бъдат налагани веднага след престъплението на място и това също така ще намали натовареността на съдилищата”.
Той също така добави, че обществеността трябва да бъде информирана, позовавайки се на проучване, в което 55 на сто от запитаните в Кипър не знаят законовото ограничение за алкохол, което е 22 mg.

Последният смъртен случай е в неделя, когато 19-годишно момче от Ксилофагу почина при автомобилна катастрофа рано сутринта на магистрала Фамагуста – Ларнака. Рафаел Сава загубил контрол над колата, докато е карал и се е врязъл в мантинелата. Шофьорът е бил без предпазен колан.
В неделя вечер, двама водачи, на възраст около 20 са били арестувани за отделни случаи за превишена скорост. Първият човек е карал с 107км в час, за разлика от разрешената 50 км в час. Вторият водач е бил спрян за превишена скорост  от 101 км при разрешени  50км.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*