Кипър: Маските се завръщат в разгара на лятото

Правителството взе решение да върне задължителното носене на маска за определени места. Причината е ръстът на всички епидемиологични показатели, както и на хоспитализираните  през последните дни.

Тази ситуация е резултат от активността на щамовете ΒΑ.4 и ΒΑ.5 и техните подварианти.

Министерството на здравеопазването отново призовава жителите и гостите на Кипър да спазват мерките за лична защита (носене на маски, спазване на социална дистанция, поддържане на хигиена на ръцете), за да се предотврати по-нататъшно влошаване на епидемиологичната картина.

Взе се решение от 30 юни да се върне задължителното носене на маска за служителите и клиентите на аптеките и клиничните лаборатории. А също и за хора, които посещават пунктове за тестване на коронавирус.

Припомняме, че служителите и посетителите (над 12 години) на болници, старчески домове, закрити заведения за уязвими групи, амбулатории, медицински и рехабилитационни центрове, пътниците в градския транспорт също трябва да носят маска. Личните предпазни средства се препоръчват на места с много хора за представители на уязвимите групи и тези, които са в редовен контакт с тях.

От 30 юни максималната цена на ПСР тест за коронавирус е намалена от 50 на 30 евро.

От 4 юли най-високата цена за един комплект за самотест е 1,70 евро. Максималната цена за пакет от пет комплекта е 6 евро.

Всички настоящи мерки са удължени до 31 юли.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*