Кипър: Лято 2020

Лятото, като че ли ще пристигне по-рано тази година. В последните дни температурите се повишиха, като в края на седмицата се очаква да стигнат 38-40⁰С.

Очаква се след по-малко от 10 дни ограничителните мерки за движение да отпаднат и да излизаме навън без задължителните СМС-и когато и колкото часа си поискаме.

Организираните плажове не трябва да бъдат отворени до 9 юни, така че не може да имат шезлонги, чадъри или съоръжения.

И веднага възниква въпросът „Безопасно ли е на плажа или в басейна? Как ще плажуваме в условията на Covid-19“?

Експертите в Кипър смятат, че плажовете и басейните са безопасни за хората, тъй като коронавирусът е чувствителен към хлора в басейните, по-високите температури и ултравиолетовата слънчева радиация, но все пак  при спазване на мерките за безопасност.

А те са:

Плажуване на малки групи и избягване на комуникацията с други хора.

Ползване на собствени шезлонги или столове, а там, където трябва да се наемат шезлонги, спазване на дистанция от други групи хора. Ако наемате шезлонг, чадър маса, то те трябва задължително да бъдат дезинфекцирани от персонала на плажа или басейна.

Поради опасността от коронавирус, на спасителите е забранено да правят изкуствено дишане уста в уста. Те могат да извършват само сърдечен масаж и да чакат линейка ако е необходимо, ползвайки задължително маска и ръкавици.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*