Кипър: Икономически реформи са необходими, за да спечелим доверието на пазара

Кипър ще си върне доверието на пазара, ако продължава усилията си за реформиране и консолидиране на икономиката, каза в четвъртък финансовият министър Харис Георгиадис. Целта на правителството е да се повиши инвестиционния рейтинг, след последователните понижения при предходната администрация, които понижиха рейтинга на острова до „junk“ (боклук). „Днес, след серия от подобрения, ние сме две степени над предишния инвестиционен рейтинг“ каза той. Министърът обеща да продължи усилията, като добави, че Кипър е на прав път.

„Ние трябва да продължим усилията и да изпратим ясно послание чрез нашите действия, че целта на реформата и консолидация на кипърската икономика не е била прекратена с подписването на споразумението за спасителния план“, продължи министъра.

„Как и при какви условия рейтинговите агенции ще повишат рейтинга на Кипър е кристално ясно. Продължаването на разумно управление на публичните финанси, възстановяването на икономиката ни, процеса на  консолидирането на банковия сектор, осъществяването на реформите и промените от които нашата икономика се нуждае“, заяви той.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*