Кипър: Езикови курсове за работещите в туристическия бизнес

Министерството на туризма ще открие безплатни експресни курсове по чужд език за работещите в туристическия сектор. Обучението ще се провежда по програми от нива А1 и А2.

С тази мярка се очаква да се подобри качеството на услугите в сферата на туризма, поради което канят всички заинтересовани работници да подобрят знанията си по чужди езици.

Курсовете ще бъдат по:

– гръцки,

– руски,

– немски,

– френски,

– английски.

Желаещите да научат езика ще могат да избират продължителността на обучението. Възможностите са 12-седмичен курс от ноември 2021 г. до февруари 2022 г. (класове три пъти седмично) или 18-седмичен курс от ноември 2021 г. до април 2022 г. (класове два пъти седмично сутрин или следобед).

В програмата могат да участват лица над 18 години, които през 2020 г. и/или 2021 г. са работили в хотелиерския сектор: хотели, развлекателни центрове, туристически агенции или като лицензирани екскурзоводи.

Желаещите трябва да попълнят формуляра за кандидатстване  и да го изпратят на languages@visitcyprus.com,  като приложат удостоверение от работодателя и копие от удостоверение за заплата за 2020 и/или 2021 г. Лицензираните водачи са длъжни да представят доказателство за плащане на осигурителни вноски за 2020 г. и/или 2021 г. Заявки се приемат до 5 ноември.

От Министерството на туризма информират, че програмата за обучение е адаптирана към нуждите на туристическия сектор. Уроците ще се провеждат онлайн в групи от не повече от 15 човека. Посещението е задължително, максималният брой отсъствия не трябва да надвишава шест. В края на обучението ще се проведе изпит.

За повече информация се обадете на 22 691204 (Кирякос Киряку) и 22 691276 (Елина Христофиду).

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*