Кипър: До края на седмицата правителството ще обяви новите мерки за ограничение

В петък ще се състои заседание на правителството на Кипър, след което ще бъдат обявени новите мерки за предотвратяване на Ковид-19.

Различните министерства вече обсъждат актуализиране на санитарните протоколи. Предполага се, че тези мерки ще бъдат в сила до 15 януари 2021г.

По предварителна информация новите мерки ще засегнат максималния брой хора на публични и частни събития, работата на нощните клубове, задължително работно време на заведенията за хранене, което ще бъде максимум до 01ч. сутринта. Очаква се сватбите и кръщенетата да бъдат с ограничен брой гости, максимум до 350.

Ученици и деца очакват с нетърпение решението на правителството за това как ще протече тази учебна година. Водят се преговори за връщането на учениците в класните стаи, при спазване на мерките за безопасност и задължителни маски.

*

Заради високите температури и опасността от възникване на пожари, забраната за движение на автомобили през нощта е удължена до събота, 22/8/2020, съобщават от управлението на горите. От 21:00 до 4:00 сутринта няма да бъдат допускани автомобили по горските пътища.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*