Кипър: Днес затвориха шест строителни обекта заради неспазване на защитните мерки

Отделът за проверка на труда днес/четвъртък, временно затвори шест строителни обекта, които не спазиха защитните мерки срещу разпространението на Covid-19.

В писмено изявление ведомството казва, че „някои строителни обекти не разполагат с необходимите знаци, санитарни помещения, съоръжения за почистване, антисептици, разстоянията между работниците не са спазени, нито са информирани за защитните мерки“.

Отделът издаде шест уведомления за закриване и даде строги препоръки за подобряване на защитните мерки в три строителни обекта в Никозия и Лимасол. Общо 800 фирми бяха проверени в четвъртък, 684 магазина за търговия на дребно и 116 строителни площадки.

Установените нарушения могат да доведат до глоби, предупреждения или да бъде разпоредено да се закрият помещения/фирми/магазини или строителни площадки, докато не се гарантира спазването на изискванията.

Проверките ще продължат през следващите дни, за да се гарантира по-добро спазване на съответните постановления, издадени по време на пандемията.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*