Кипър даде съгласие за провеждане на избори за народни представители за НС на 11 юли 2021

На 11 юли 2021г., съгласно указ на Президента на Република България, ще се проведат избори за народни представители за Народно събрание на Република България.

Съгласно решение на Централната избирателна комисия, извън Посолството на Република България в Кипър могат да се образуват избирателни секции по предложение на не по-малко от 40 избиратели от дадено населено място, които са подали писмено заявление да гласуват.

Подаването на заявление за участие в изборите става по един от следните два начина:

– в писмена форма до Посолството на Република България в Република Кипър чрез писмено заявление по образец, утвърдено от Централната избирателна комисия не по-късно от 25 дни преди изборния ден, подписано саморъчно и подадено лично, или чрез писмо;

– чрез електронно заявление през интернет страницата на Централната избирателна комисия до 15/06/2021 на:

https://www.cik.bg/bg/ns11.07.2021/izvan-stranata/submit

В случай че не са подали заявление за гласуване извън страната по горепосочените начини, българските граждани, които желаят да гласуват в Република Кипър, в деня на изборите могат да направят това в удобно за тях място и изборна секция в Република Кипър, като попълнят декларация пред секционната избирателна комисия по образец.

Допълнителна информация относно изборите, електронното заявление и информация за гласуването в Република Кипър, българските граждани биха могли да получат на официалната интернет страница на Централната избирателна комисия – https://www.cik.bg/bg/ns11.07.2021/izvan-stranata.

Адресът на посолството е: Nicosia, 2406, Engomi, 13, Constantinou Paleologou str.

В допълнение, със свое Решение № 18-НС от 15 май 2021 г. ЦИК одобри образеца на Заявление за гласуване извън страната.

Образецът е Приложение № 21 и може да бъде свален от сайта на ЦИК, където са поместени и другите приложения, одобрени от ЦИК: https://www.cik.bg/bg/ns11.07.2021/documents

С оглед на облекчаване на изборния процес в деня на изборите и намаляване на времето за чакане, както и избягване на попълването на Декларация, призоваваме всички граждани, които биха имали намерение да гласуват да се възползват максимално от възможността за предварителна регистрация! До крайния срок за подаване на заявления остават само пет дни.

До днес, 10 юни 2021 г в Кипър има подадени онлайн 467 заявления, както следва:

Агия Напа (13)

Дали (43)

Ларнака (58)

Лимасол (83)

Никозия (Посолство) (70)

Паралимни (66)

Пафос (91)

Полис Хрисохус (43)

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*