Кипърски връзки, водещи към „Мосак Фонсека” трябва да бъдат обявени до 20 април

Всички структури и лица са били призовани да информират Кипърската комисия по стоковите борси и ценните книжа (CySec), във връзка с „Мосак Фонсека”, адвокатската кантора, която спечели световна известност след изтичането на т.н. Панамски документи. До 20-ти април ще бъдат разгледани всички документи и записи и ще бъдат предадени на CySec ако в тях присъстват фирми или лица, имащи връзка с „Мосак Фонсека”.

Според информация по-рано тази седмица, всички структури и субекти трябва да информират Комисията, ако те са имали бизнес отношения с клиенти, свързани с „Мосак Фонсека”. Тези действия са в съответствие с член 58 (д) от Закона за предотвратяването и борбата срещу изпирането на пари и финансовия тероризъм – 2007-2016г.

 „Мосак Фонсека”(Кипър) е представителен офис на Панамската компанията и е регистриран в Кипър през 2003 г. Миналият месец компанията поиска да бъде заличена от регистъра на компаниите, регистрирани в Кипър.

Изтеклите документи показват как серия от подозрителни сделки минават през Панама, Русия, Швейцария и Кипър, за стотици милиони.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*