Кипърските ловци на протест

Едно от любимите хобита на кипърския мъж е ловът. Скъпо удоволствие в последно време, предвид големите глоби, налагани на ловците още със започването на ловния сезон тази година. Не че има кой знае какъв дивеч на острова, но голяма част от тях приемат лова като възможност да се откъснат от стреса, да излязат с приятели сред природата и подишат чист въздух.

Снощи обаче ловци от Лиопетри се събраха на протест срещу приетия през юни закон, целящ да намали бракониерството.

Много от членовете на ловния съюз се оплакаха от налаганите им високи глоби, заявявайки твърдо, че не подкрепят бракониерството.

На протеста те призоваха политиците да преразгледат закона, давайки да се разбере, че на следващите избори ще подкрепят тези, които вземат отношение по въпросите и проблемите на ловците.

От влизането в действие на новия закон за лова до сега са издадени големи глоби. На 4 септември двама души бяха глобени с около 13 000 евро, след като полицията ги залови при незаконен лов в района на Фамагуста. 67-годишен мъж в Ларнака бе глобен с € 21 586 за незаконен лов на птици.

Природозащитниците също са против новия закон по различни причини. Те се опасяват, че служителите, натоварени с неговото изпълнение, могат да бъдат изложени на опасност, тъй като биха могли да бъдат атакувани от бракониерите при изпълнение на служебните си задължения.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*