И канализацията в Паралимни засмърдя

Член на Изпълнителния съвет на Борда за Канализацията на Паралимни продължава редовно да участва в изпълнителните срещи, докато семейният му бизнес дължи 2 млн евро такси за канализация.

Случаят вече е в съда, на семейството на въпросния член на борда няма да плаща докато Върховният съд не е постановил решение по техния случай.

Вътрешният министър Сократис Хасикос каза ще разгледа въпроса, който той определи като “неприемлив” ако приемем, че информацията, която му е дадена, е точна.

Друг член на борда в Паралимни каза, че той  все още има да събира около 9 млн евро такси, а сумата се очаква да достигне общо 10 милиона евро, когато се включат и таксите за 2015 година.

Според “Филелефтерос”, семейния бизнес на въпросното лице не е плащал таксите за управление на отпадъците за около четири години, но няма регламент, който да му се забрани да присъства на заседанията на Изпълнителния съвет.

Според съобщения в медиите, други собственици на бизнес в областта са били разтревожени, когато новината гръмна, тъй като много от тях също са в съда, за неплащане на таксите си.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*