И българите в Кипър подкрепиха Моника Михайлова

Тази сутрин в касата на Американската болница в Никозия бе внесена сумата от 1200 евро, събрана в дарителска акция от българите в Кипър в помощ на сънародничката ни Моника Михайлова от Ст.Загора.

Преди седмица във Фейсбук обявихме дарителска акция с призив да подпомогнем 32 годишната Моника Михайлова от Стара Загора, страдаща от рядкото заболяване „Периневрални кисти на Тарлов”. Операцията бе извършена на 30 септември от д-р Франк Фейгенбаум и асистентката му Деби Уест от САЩ, едни от светилата в световен мащаб за това  заболяване, които дойдоха в Кипър за операцията на Моника.

bordero Monika 1200 euroПреди няколко дни написах един коментар, че за да бъдеш дарител, не е необходимо да си богат. Даряването е по-скоро вътрешно усещане и  потребност, даряването е от сърце и с вяра, а не по принуда. Няколко стотин българи в Кипър го направиха и днес им благодарим!

Снощи в Паралимни и Лимасол се проведоха събития, също посветени на Моника Михайлова.

Отец Станислав извърши празничен водосвет на новата танцова формация в Кипър – „Магията на България” в Паралимни с основател Цветослава Гетова, едно сравнително ново лице в българската общност в Кипър, за която тепърва ще слушаме. Десетки българи присъстваха на събитието и пуснаха в специалната кутия своята подкрепа за Моника.

В Лимасол в българския ресторант „Руен” се проведе коктейл за набиране на средства за каузата на Моника, като акцията в града все още не е приключила. Пепи Шандрова, инициатор на събитието заяви, че до няколко дни и те ще отворят своите кутии, а средствата ще внесат по сметката на клиниката.

Да бъдеш Благодетел, да дариш Надежда за нечий Живот си е Божия Благодат. Благодарим ви от сърце приятели!

Пожелаваме на Моника Михайлова бързо възстановяване и до няколко дни да бъде сред своите близки и приятели в родината ни.

Дарителски кутии в Лимасол в:

Офиса на Exotic travel  – tel 25879002

International Discount Shop

Susy Petros Damianou Dna cafe

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*