Инвестиции в Ларнака в хотелската индустрия

Обликът на Ларнака се променя и градът се превръща в красив морски курорт

Новите и ремонтирани хотели от чуждестранни инвеститори променят облика на града.

topothetithike-o-astikos-exoplismos-sti-leof-piale-pasia

В последните години много чуждестранни инвеститори избират Кипър като дестинация за влагане на милиони в нови проекти и подобрения в хотелския бизнес. В същото време, туристическата индустрия се опитва да се отдели от „слънцето и морето” като постоянна визитка на острова и се стреми да предлага качествени туристически услуги. На острова вече има няколко луксозни хотела, а други влизат в категорията „бутикови”.

piale pasa

През последните години Ларнака спечели важно място на туристическата карта на острова, а напълно преустроения район Макензи се счита за идеално място за забавление и разходка не само за младите хора, но и за семействата, които искат да се насладят на хубава храна с изглед към морето.

Приключи големия проект по обновяването на улица Пиале Паша, която свърза този район с Финикудес с красива пешеходна алея.

12702-0.Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα.17e5714b6ae74eb20edba678c0ffb002

В  момента има повишен интерес от страна на чужди инвеститори за придобиване на собственост или парче земя в района. Инвеститори от Катар и Ливан вече закупиха хотел Castle и задната част на Макензи и правят проучване за строителството на луксозни хотели и ресторанти.
1Вече са подали искане до компетентните органи искане за осъществяването на промени в съществуващия хотел и изграждането на още един луксозен хотел, като планират двата да бъдат свързани с мост. Прогнозната стойност на инвестицията е 13 млн.евро. Освен това, същите инвеститори обновяват Rise Boutique Hotel, който ще се състои от 52 стаи и апартаменти.
Предстои изграждането на зона за отдих на самия бряг на Макензи, а известна кафе верига преговаря със собствениците на кафетерии за сътрудничество.

Потенциалните инвеститори от Близкия изток и Украйна се интересуват от строителството на луксозни апартаменти зад Piale Pasia.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*