Изтеглят се от кипърския пазар продуктите на Lactalis

Министерството на здравеопазването в понеделник заяви, че изтегля от кипърската търговска мрежа всички продукти за бебета от френския млечен гигант Lactalis, които са произведени в завода на компанията “Краун”. Това е предпазна мярка след откриването на бактерии от салмонела в някои от продуктите на марката във Франция.

Кипърските власти са открили на местния пазар партиди от продуктите за бебета, които бяха обявени след първоначалното съобщение на Lactalis миналия месец, Frezy-Lac Pure 1, Frezy-Lac Pure 2, Frezy-Lac Pure 3.

“Въпреки това, въз основа на последното решение на компанията, потребителите / родителите, закупили продукти, произведени в завода Lactalis в Craon, независимо от датата на производство, са любезно помолени да не ги дават на децата си и да ги връщат в магазините, от които са ги закупили “, се казва в изявлението.

Тъй като глобалното изземване засяга продукти, които потребителите може да са закупили онлайн, министерството на здравеопазването призова обществеността да прегледа списъка на всички продукти, които френските власти официално обявиха .

Актуализираният списък може да бъде намерен тук:

http://www.lactalis.fr/wp-content/uploads/2017/12/Liste-compl%C3%A8te-des-lots-concern%C3%A9s.pdf

 

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*