Използването на интернет в Кипър – под средното ниво за ЕС

Ново проучване на Евростат относно използването на интернет показва, че Кипър бавно върви нагоре, но все още е под средното ниво при използване на интернет за ЕС.

Сред европейските домакинства, които имат достъп до интернет у дома, Исландия отбеляза най-висок процент 96 на сто. В Кипър, процентът се е подобрило от 65 на сто през 2013 г. на 69 на сто през 2014 г. От първото проучване през 2005 г., броят на хората с интернет достъп в Кипър почти се е удвоил, но настоящият процент все още е под средното за ЕС, който в момента възлиза на 81 на сто.

Докато само 26 на сто от кипърците през 2005г. на възраст между 16 и 74 години са използвали интернет най-малко веднъж седмично, сега 65 на сто го правят, за да изпращат и получават електронна поща или използват социалните мрежи, което е близко до средното за Европа.

Броят на лицата, които си поръчват стоки или услуги по Интернет за лично ползване се е повишила рязко в Кипър през годините. Ниските 4 процента през 2005 г., сега са нараснали на 23 на сто. За сравнение, повече от две трети от хората в Обединеното кралство, Дания, Швеция, Люксембург, Холандия, Германия и Финландия поръчват стоки или услуги по интернет през 2014 г.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*