Знаете ли, че днес е Световния ден на блондинките?

Мерил Стрийп

Най-ярката, най-видимата и най-русокосата част от човечеството най-накрая намери своя дългоочакван и заслужен празник. Може би, защото правата на дамите-блондинки, както те гневно твърдят, са несправедливо стъпкани буквално по целия свят, светлата дата 31 май 2006-та е обявен за Световен ден на блондинките.

Какво ли не е казано и изписано за тях, за тях има филми от десетилетия, които и днес се гледат, изписани са хиляди страници и вицове, с цвета на косата им се оправдават дребни човешки грешки, такива, каквито и брюнетките правим, но остават незабелязани…

Мъжете предпочитат блондинки още от каменния век. Учените обясняват това по следния начин: при жените със светли коси нивото на женския полов хормон естроген е по-високо. „Русо гладно не умира“ заяви роден чалгаджия и също смени цвета на косата си. Не само…

Въпреки това русокосите дами не са по-големи късметлийки в любовта от брюнетките. Доказано е, че на тъмнокосите им върви с 10 на сто повече, те се чувстват по-секси и привлекателни.

Блондинките не блестят и с особени умствени способности. Голям принос във формирането на този мит има холивудската актриса Мерилин Монро, която става звезда с филма „Мъжете предпочитат блондинките“. В същото време най-известната блондинка в света е имала кестенява коса. Тя е постигнала успех в Холивуд едва след като се разделила с нея.

Лошата новина за русокосите хубавици е, че естествените блондинки ще изчезнат от Земята през 2202 г. Поне така твърдят учени, изследващи процеса. А последната блондинка ще се роди във Финландия, където живеят най-много русокоси мъже и жени. Биолозите обясняват прогнозите си с това, че светлият ген е рецесивен, а тъмният е доминантен. Ако брюнет сключи брак с блондинка, децата им най-вероятно ще са с тъмни коси.

Най-известните блондинки в света

diana1-600x322

Сред тях са лейди Даяна, обичана и уважавана от милиони, Мерилин Монро, Бриджит Бардо, Памела Андерсън, Рийз Уидърспун, Шакира, Мерил Стрийп, Голди Хоун, Мадона и още много, без които киното, театърът, изкуството нямаше да са такива, каквито са днес. Русото вълнува, действа като магнит, провокира, радва окото, ражда фантазии и те кара да го забележиш и да се обърнеш след него, защото е различно, бляскаво, незабравимо.

В Кипър също имаме известни дами блондинки, оперната прима Цвета Христофору, актрисите Моника Мелеки и Юлия Бациева, Татяна Нановска, които заради ролите, често сменят цвета на косите си, но все така прекрасни, силни, дейни, запомнящи се.

Честит празник на всички красиви магнетични руси дами, без които светът нямаше да е толкова прекрасен, вълнуващ и различен!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*