Зелената партия осъжда извършените строителни работи в залива Сирена в Протарас

 

Зелената партия и Инициативата за опазване на природните крайбрежни райони осъди разрушаването на природната среда при залива Сирена в Протарас.
Според Зелената партия проекта е целял да укрепи някои скални участъци и е довел до унищожаването на естествената растителност на брега.
През юни 2014г. кметът на Паралимни и парламентарната комисия по околната среда съобщиха, че строителните работи са били необходими за безопасността на летуващите и ползващите плажа. „Това, което ние констатирахме е изчезването на скалния участък и създаването на тераси” казаха от Зелената партия.
Те настояват за незабавно публично извинение от страна на властите, и представянето на ревизирани планове за развитие на залива Сирена.
Инициативата за опазване на природните крайбрежни райони призова съответните органи, а именно Министерството на околната среда и областната администрация на район Фамагуста, да направят публично достояние дали работите в залива Сирена, са в съответствие със законовите рамки по опазването на околната среда.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*