Започна кампанията за подкрепа на болните от рак в Кипър

Ако ви спрат на светофара, супермаркета или кръстовището младежи с фланелки, на които има логото на  Pasykaf и ви поканят да дарите, не ги подминавайте.

Днес стартира акцията на благотворителната организация Pasykaf за събиране на средства в подкрепа на болните от рак в Кипър.

Дори в момента не малко сънародници в Кипър водят неравностойна битка с рака. Правят терапии, тестове, опитват да се интегрират и се борят с всички сили. Те са около нас, колеги, приятели, роднини…

Тази година трябва да се съберат поне половин милион евро. Можете да участвате и с малка сума от 1-2 евро и така ще подкрепите лечението на хиляди болни от рак в Кипър.

Това е 28-та поредна кампания.

„Целта на кампанията е да се съберат половин милион евро. Тази сума може да бъде постигната, ако всеки от нас даде поне две евро “, каза президентът на Пасикаф – Анна Ахилеуди.

„Миналата година покрихме безплатно нуждите на 6 668 пациенти и техните семейства.“

Онези, които не могат да дарят пари, се призовават да участват доброволно с Пасикаф.

„Всеки от нас може да участва финансово или като доброволец. Битката с рака касае всички нас “, заяви Янис Янаки, държавен комисар на доброволците при стартирането на кампанията.

Целта на кампанията е също да създаде информираност за рака.

„Има повече от 3000 нови случая на рак годишно. Всички познаваме някой, който е бил засегнат ”, каза той.

Pasykaf оперира от 1986 г. и с помощта на дарения и доброволци предлага финансова и емоционална подкрепа на пациенти с рак и техните семейства. Той също така предоставя програми за реинтеграция след лечението.

За повече информация 77 77 1986.

Снимка: Cyprus Mail

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*