Задържат известен на властите учител секс маниак

Учител, известен на властите като “надничащият Том” е изправен пред нови обвинения за сексуален тормоз.

49-годишният заподозрян, който преподава гръцка литература в държавно училище в Ларнака, бе арестуван във вторник по обвинения в сексуално насилие над малолетна. Той е задържан за осем дни според полицията.

Жертвата е 13-годишна ученичка, която решила да говори с родителите си, след преживения ужас, който започнал през септември миналата година. Съобщава се, че учителят е докосвал ученичката често в много части на тялото й.

Учителят е бил обвиняван още през 2003 г. в цел сексуална воайорство Той беше признат за виновен от съда и трябваше да плати глоба от 300 кипърски лири. След това той е бил докладван на комисията по образование, откъдето е получил по-високаглоба, 2000 кипърски лири и забрана за 10-годишна забрана да работи на постоянен договор.

Разтревожени родители изобличават повсеместните практики в училищата, които са неспособни да се справят с такива сериозни проблеми правилно. Например, в един случай учител получи само една жалба, а ученичка  е преместена в друг клас. В друг случай, учител е уволнен и само след  две години е назначен на работа отново, докато съдът разглежда процедурата, следвана от училищните власти.

Главният мениджър в Министерството на образованието, Егли Панделаки, каза “ние със сигурност осъждаме тези инциденти, които почернят доброто име на другите учители.” Трябва да бъде въведена нова практика , добави тя, така че подобни случаи да могат да се ходят дават на съда незабавно.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*