Жителите на  Ларнака: В Камарес не можем да дишаме от комари


комари
Жителите в Ларнака се оплакват, че местната община не прави нищо, за да се пребори с многобройните комари  в района на Камарес, Солт Лейк.  Анна Шикалис, жител от района заяви, че тази година е пръскано само веднъж против комари, докато миналата година три пъти.

Стелиос Митидес от отдела за граждански оплаквания към общината отрече съмненията, че нищо не се прави по въпроса. „Пръска се всеки ден и правим всичко по силите ни”.
Г-жа Шикалис запозна кмета Андреас Лурутсиатис със ситуацията  и той заяви, че “ще бъде много трудна битка на различни фронтове”. “Използват се фото капани, които привличат насекомите и след това те се напръскват” каза той.
„Разговорът ни обаче беше преди повече от седмица и нищо не се е случило от тогава, няма никакви резултати, каза Анна Шикалис. “Комарите са като мъгла над дърветата. Ръцете и краката ми са покрити с ухапвания и не мога да отворя прозорците след 19:00 часа “.

Всъщност проблемът не е само в квартал Камарес, а почти навсякъде в града. Гражданите коментират, че такова нашествие на комари не е имало поне от пет години и пръскането срещу насекоми досега винаги е давало резултати.

Туристическия сезон започна и очакванията на бизнеса, гражданите и гостите на града са общината да се справи възможно най-скоро с проблема.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*