Жертви и библейски наводнения в Гърция

Република Кипър е готова да предостави хуманитарна помощ на Гърция, която за 24 часа буквално преживя потоп, а жертвите до сега са седем.

Президентът Анастасиадис в телефонен разговор с Алексис Ципрас изрази съболезнованията си за жертвите и подкрепата си за гръцкия народ.

Къщи и автомобили са наводнени от падналия проливен дъжд в южната част на Гърция, съобщават местните медии. Буквално в река се е превърнал старият път между Атина и Коринт в района на Неа Перамос, а пожарната служба е получила над 160 сигнала за помощ, тъй като домове и автомобили в град Мегара са останали под вода.

На много места водачите на моторни превозни средства са били блокирани и е трябвало да се намеси пожарната, за да бъдат извадени.

Заради проливен дъжд е било спряно и движението по магистралата между Елефсина и Тива.

От началото на седмицата Гърция е в плен на лошо време, което според синоптиците се очаква да продължи до неделя, а буря, наречена “Евридика”, порази острови и редица райони в континенталната част на страната.

Публикуван е изготвеният спешен метеорологичен доклад от EMY тази сутрин, който очертава пътя на бурята и районите, които ще бъдат засегнати по дни. Очаква се бурята да отслаби силата си след неделя.

 

https://www.youtube.com/watch?v=wzJJ658gR58

В Кипър ни очаква все още хубаво време. Слаби превалявания се очакват от понеделник до сряда идната седмица, а дневните температури ще паднат до 21 градуса. Вероятността за разразяване на бури е минимална.

На тези, на които им предстои пътуване до България – до края на седмицата ще има повсеместни дъждове, а от понеделник дъжда спира, но температурите ще паднат до 2 градуса.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*