„Жени в подкрепа на живота“, изпратиха на депутатите малки пластмасови ембриони

Женското сдружение „Жени в подкрепа на живота“, противопоставящо се на абортите, изпрати на депутатите малки пластмасови ембриони по пощата заедно с графични изображения на мъртви зародиши.

В плика, депутатите намериха и писмо, в което групата изразява несъгласието си със законопроекта за абортите, който ще бъде гласуван в петък.

Абортите, изтъкна групата, нарушават неотчуждаемото право на всеки човек на живот и че никой, мъж или жена, няма право да взима решение за  убийството на друго лице. Групата също така каза, че абортът като акт на насилие е насочен срещу жените и застрашава тяхното физическо и психическо здраве. Групата призова депутатите да гласуват срещу законопроекта за абортите.

Законопроектът за декриминализиране на абортите има за цел да даде на жените правото да прекратят нежелана бременност след 12-та седмица на бременността. Абортът ще бъде разрешен и на 19 седмици, ако диагнозата покаже тежка аномалия на плода или има съществен риск за живота на бременната жена или рискът от сериозно и трайно увреждане на нейното физическо или психическо здраве. Също така, в случаите на многоплодна бременност, когато трябва да се прекрати бременността на определен брой ембриони.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*