Еспен Барт Ейде присъства на първото заседание на двуобщностния Технически комитет по образованието

Двуобщностният Технически комитет по образование организира първото си заседание в четвъртък, на което присъства специалния съветник на ООН за Кипър Еспен Барт Ейде.

Ейде публикува в своя Twitter акаунт, че той е щастлив да се срещне с комисията по образованието, отбелязвайки, че образованието е тема от решаващо значение за бъдещото единство.
Кипърският гръцки президент на Комитета Михалинос Зембилас сподели, че са били обсъдени най-вече процедурни въпроси. За да бъде по-продуктивен комитета, са били създадени три работни групи.

Първата група ще направи проучвания в съответната библиография, за да намерят най-добрите практики и методи, които биха могли да бъдат приложени. Втората група ще се създаде рамка на контакт между учители и ученици, а третата ще бъде натоварена да изследва различните образователните политики, които биха могли да се използват в една двуобщностна федерация, с цел да се консолидира мирно, съвместно съществуване.

Михалинос Зембилас уточни, че всяка група ще се състои от 8-10 члена на комитета от двете общности.

Въпреки, че не беше определена дата за следващата среща на комитета, такава ще се състои в близко бъдеще, каза Зембилас.
„Днес имахме много обнадеждаваща и конструктивна среща. Някои от нас вече се познават помежду си, защото ние си сътрудничим от дълго време и ще продължим все така”.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*