Елино и турско кипърски предприемачи обединяват усилията си

 

Елино и турско кипърски предприемачи искат да предприемат съвместни проекти в рамките на буферната зона, включваща реконструкция и възстановяване на исторически сгради

Предприемачите проведоха среща с президента Никос Анастасиадис в четвъртък по време на която те споделиха, че полагат мерки за изграждане на доверие, което ще помогне на двете страни да се сближат. Предприемачите имат идея за реконструкцията на Вароша, както и създаването на бюро за помощ на гръцките и турско кипърски специалисти в рамките на буферната зона.
Предприемачите заявиха, че планират да изготвят списък на сгради, на които са необходими незабавни реконструкции. Могат да бъдат използвани средства и от ЕС.
Относно Вароша, предприемачите искат да бъдат създадени съвместни дружества, но те признаха, че би било трудно да се изключат чуждестранни фирми.
Ръководителят на асоциацията на строителните предприемачи от северната част Джафер Гуркафер заяви, че основната цел на срещата бе да допринесе за разрешаване на кипърския проблем, което ще доведе до много възможности.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*