Д-р Л.Крушовски е новият председател на СБК

Днес в Никозия се проведе Общо събрание на Съюза на българите в Кипър, на което бе представен пълен отчет на дейността на организацията. Делегатите на събранието обсъдиха предложените изменения и допълнения на устава на Съюза на българите в Кипър,  съгласно последните промени в местното законодателство.

След избора на одитор,  делегатите пристъпиха и към избор на нов Управителен съвет.

От днес, избран с единодушно одобрение, новият председател на СБК е д-р Любен Крушовски.

Неговото име е известно на много от българите на острова и е синоним на авторитет, отдаденост и висок професионализъм.  Д-р Крушовски е завършил ВМИ-Пловдив,  където остава след това и като асистент. По-късно се премества в Кипър и през 1985 година основава частна клиника заедно със съпругата си д-р Анастасия Крушовски.  През 1989 година заедно с някои от най-добрите кипърски лекари основава и ръководи първата и най-голяма частна болница в Кипър – Аполонио, където работи и до днес.

Досегашният председател на СБК г-жа Ира Папагеоргиу бе удостоена със званието „Почетен член” на Съюза на българите в Кипър.

Екипът на списание БГ Фактор пожелава на д-р Крушовски  и новоизбрания Управителен съвет на СБК успех в попрището на обществената деятелност!

Живка Милова

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*