Друг луксозен проект за Ларнака

Ларнака ще се сдобие с още един нов луксозен хотел, този път, финансиран от ирански мултимилионер.

Проектът включва и други чуждестранни инвестиции.
Radisson Blu хотел ще е готов да отвори врати през 2017г и ще предлага 105 стаи за гости и апартаменти с хотелско обслужване. Строителството вече е в ход.

В същото време, руски инвеститори стоят зад 80 милионния луксозен хотелски комплекс на Финикудес, който се очаква да започне в най-скоро време към края на 2015г на мястото на старото кметство. Част от парите ще се използва за надграждане на крайбрежната улица.

larnacaНай-новият проект Radisson Blu с иранско участие ще бъде разположен южно от църквата Агиос Лазарос. Съобщава се, че земята струва към 1 милион евро, със строителните разходи се оценява на около 5 милиона и оборудване за около 2 млн.

Градският съвет на Ларнака вече одобри изграждането на всички хотели.
„Ние приветстваме развитието,” съобщи кмета на града Андреас Луруджатис. „Причината, че това се случва, е, че ние активно и усърдно работим и насърчаваме развитието на Ларнака в един модерен европейски град. Също така, съсредоточихме нашите усилия върху една пазарна ниша – туризма”.

Андреас Луруджатис спомена, че Ларнака наскоро е била домакин на две световни първенства, плажния открит плувен маратон и ралито.
Кметът казва, че инвеститорите винаги са нащрек за възможности и сега са открили Ларнака.
„Плановете на новия проект са готови” съобщиха от архитектурния офис.
Архитектите сега започват да търсят изпълнители за проекта, защото инвеститорите са нетърпеливи да започнат строителството възможно най-скоро. Комплексът ще разполага с три етажа и 41 луксозни стаи, закрит плувен басейн, огромни тераси, градини, бар на върха на сградата и още много други зашеметяващи предложения.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*