Драги обвинен в пристрастие на предконференцията на ЕЦБ

Марио Драги остана безмълвен на живо по телевизията, когато борбен ветеран журналист го обвини в пристрастие по време на наистина напрегнатите моменти на пресконференцията, проведена след приключването на заседанието на Управителния съвет на ЕЦБ в Никозия.

Аристидис Викетос, кореспондентът на Агенция Athens News, очевидно раздразнен, че думата се даваше най-вече на чуждестранни медии да задават въпросите си, (включително американски и европейски издания, както и журналисти, от Франкфурт) стартира гръцка словесна атака срещу Драги, който остана втрещен, докато камерите снимаха.

Говорейки в микрофона на репортер, който седеше до него, готов да зададе въпроса се, Викетос обвини шефа на ЕЦБ, че позволява само на тези, които той нарече “свои журналисти” да вземат думата.

“Ние какво сме? Декоративни елементи?”, каза Викетос, преди да изкрещи “Ти си предубеден” и да излезе бесен от залата. Асистентът на Драги  се опита да преведе и обясни ставащото на губернатора, мърморейки нещо за протест.

Някои кипърски репортери също споделят мнението на Викетос, а ежедневник, позовавайки се на напрежението по време  на пресконференцията на Драги, писа, че кипърските журналисти се оплакват, че са изцяло пренебрегнати”.

Всичко стана толкова бързо, че камерите на държавните радио- и телевизионни оператори пропуснаха бурното излизане на гръцкия журналист. Има също така и редица жалби относно качеството на превода.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*