Добрата новина: МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО, онлайн връзка Пафос-Добрич

Утре, 20-ти април децата от българското училище в Пафос ще участват в онлайн Маратон на четенето, който е по инициатива на Регионалния исторически музей в гр.Добрич.

Голямото четене е посветено на 140 годишнината от Априлското въстание, с откъси от творби на Иван Вазов, Христо Ботев и Захари Стоянов.

1 В Пафос и Полис инициативата вече тече, като трети ден децата в рамките на един учебен час четат откъси от избрани творби на горепосочените автори, а след това коментират прочетеното, каза учителката Йовка Тодорова за „Българският Вестник” в Кипър. В двете наши училища инициативата ще продължи до 23 април.

4Регионалният исторически музей – Добрич ще отбележи 140-годишнината от избухването на Априлското въстание на 20 април 2016 г. с Ден на отворени врати в музея в Градски парк „Св. Георги“. Посетителите ще имат възможност да разгледат изложбата „И сложиха главите си за Отечеството“.

През целия ден в залата ще бъдат прожектирани части от филма „Записки по българските въстания“. В следобедните часове ще се проведе маратон на четенето. Символични домакини ще бъдат учениците от Ів клас на СОУ „Св. Климент Охридски” с преподаватели Ваня Стратиева и Детелина Василева. Между 14.00 и 19.00 часа, онези, които не могат физически да са с тях, но искат да са част от инициативата, могат да се свържат с музея на скайп grenadiv, за да прочетат свой любим откъс от Вазова, Ботева, Захари-Стоянова творба или от произведение на друг български автор, претворил революционните борби на българите срещу турското робство.

Пожелаваме успех на инициативата и поредния отворен урок по патриотизъм и родолюбие за малки и големи.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*