Добрата новина – Имаме си шампион

Звездните момчета на мама Маринела Томова от Лимасол се надпреварват кой ще отнесе у дома повече отличия

nikolas22Само преди броени минути осем годишния Николас Хадживарнава стана шампион на Кипър по тенис в категорията до 10 години на шампионата на AUDI Sporting Club Tournament в Лимасол.

Днес той спечели битката като победи Христос от Фамагуста.

На 16 май той ще се качи на стълбичката, за да получи шампионската купа. Ще бъдем до теб и ще те аплодираме!

Преди Великден Николас, с още две деца от Кипър се завърна от едноседмичен лагер в Барселона, където тренира в Международния им детски отбор.

Трета година той тренира и футбол в клона на академията в Лимасол. Малкият нападател впечатлява силно испанските треньори с бързината и умението си да вкарва гол с глава. За 2014-та Barcelona Soccer Accademy Cyprus са вицешампиони на националния турнир, който се проведе в Агия Напа, а тази година се класираха на осминафиналите.

В Испания малкият Николас се представя успешно, като бе избран в сборния отбор на Барселона, в който играят деца от всичките им академии по света. От ръководството на клуба заявяват, че ще следят отблизо неговото развитие и вероятността да бъде преместен да тренира в Испания е съвсем реална.

Тогава малкият Никола заяви: За себе си вече съм взел решение – Оставам във футбола!

И така, както бе решил, че остава във футбола, малкото лимасолско чудо днес ни зарадва с шампионската титла по тенис.

Да му е честита! Шампионе, ти ни правиш горди българи!

mer-stavrosУтре другият брат, Ставрос Хадживарнава ще участва в първенството в категорията до 12 години и ще се бори за купата на Кипърската тенис федерация.

Миналата година Ставрос спечели стипендия в престижната Тенис Академия на Ник Болетиери в Брадентън, Флорида. А в интервю за „Българският Вестник” в Кипър, уверено заяви: Вярвам, че един ден ще стана №1.

Пожелаваме му успех!

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*