Добрата новина: Излезе от печат първата българска готварска книга в Кипър

Васил Василев
Васил Василев

Точно в деня на Светите братя Кирил и Методий излезе първата българска готварска книга на Васил Василев от Никозия, отпечатана в печатницата на българин в Кипър.

Страхотна новина, която истински ме зарадва и споделям със сънародниците ни в Кипър.

От първия до последния локдаун в Кипър (три за една година), сънародникът ни Васил Василев, готвач, икономист и застраховател, седна и написа първата си готварска книга в Кипър. Книгата е сборник, събрал българска, гръцка, балканска, средиземноморска и кипърска кухня, страхотни десерти и домашни рецепти, които се предават от години в семейството му.

Една сбъдната мечта, точно днес, на 24 май!

Книгата е отпечатана в печатница A.S. Print Xpress ltd от сънародника ни Александър Станков, който подобно на Васил, е перфекционист и отличен професионалист. Дизайнът на изданието е на Катерина Попова от София. За една година се свърши изключително много работа, за да можем днес да държим в ръцете си това прекрасно луксозно издание.

В близките дни книгата ще е достъпна за разпространение в българските магазини и периптера на острова.

Васил Василев живее със съпругата си Антоанета в Кипър от 16 години, а преди това е работил като готвач на о-в Санторини, Гърция.

За първата си книга казва:

Въпреки годините, прекарани в Гърция и Кипър, никога не загубих връзката си с обичаните от всички ни родни български ястия. Както знаем, българската и гръцката кухня са близки, но в същото време имат и своите особености, които се постарах да опиша в тази книга.

Какво прави настоящата книга по-специална в иначе пренаситения с кулинарни четива пазар?

Мисля, че няколко неща. Първо, практичността – подбрах вкусни и лесни за приготвяне рецепти от моя кулинарен „репертоар“, които всеки да може да изпълни лесно в домашни условия.

Освен това, книгата се стреми да не се фокусира само върху един вид кухня, а да предложи разнообразие – тя включва широк спектър от ястия от българската, гръцката и кипърската кухня, както и много изпитани рецепти от други средиземноморски държави.

Смятам, че тя може да бъде полезна както на специалистите в областта, така и на всеки човек, който иска да експериментира с нова и вкусна рецепта и да сподели резултата от труда си със семейството или приятелите си.

Животът е едно непрекъснато пътуване, а в тази книга ви представям моето пътуване във Вселената на балканската и средиземноморската кухня.

Надявам се то да стане и ваше пътуване…

Не се нуждаете от сребърна вилица, за да ядете добра храна.

Васко, Алекс, поздравления и благодарим!

Пожелаваме успехи, много издания и доволни домакини, които с удовлетворение ще я разлистят, сготвят и сложат на полицата до най-добрите си готварски книги.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*